Facebook Toestaan Niet toestaan

RKMSV 3 loopt averij op in Panningen

25 maart 2024 11:00

RKMSV 3's razende reporter was uiteraard ook in Panningen aanwezig om de wedstrijd tegen het plaatselijke derde elftal te verslaan. Een verslag vanuit de mannen van 'drie' zelf.

RKMSV 3 heeft met minimaal verschil zijn meerdere moeten erkennen tegen Panningen 3. In een gelijk opgaande strijd was Panningen de meest gelukkige en kreeg 2 punten te veel.

De eerste helft begon droog met een zacht fris briesje maar na mate de wedstrijd vorderde volgde hier en daar een bui, en nam de wind steeds hevigere vormen aan. De eerste helft had RKMSV de wind in de rug en was het voetballend een stuk beter dan het stugge Panningen. Regelmatig werden de buitenspelers aan het werk gezet, en werden er kleine mogelijkheden gecreëerd. Panningen moest alle zeilen bijzetten en waar nodig werd er zo nu en dan ook een stevige overtreding gemaakt. Een van deze overtredingen werd binnen het strafschopgebied gemaakt op Kevin Wiezer die na een goeie een-twee het strafschopgebied binnen kwam en de voet werd dwars gezet. De scheidsrechter die overigens prima floot besloot het onbestraft te laten.

De beste kans de eerste helft kwam van het hoofd van Aron Snijders die een goed aangesneden vrij trap kon verlengen echter mikte hij een aantal centimeters aan de verkeerde kant van de paal. Een ander belangrijk moment kwam vijf minuten voor rust toen aanvoerder Tom Lalieu zich moest laten wisselen na een op het oog serieuze hamstringblessure.

De tweede helft nam het weer hevigere vormen aan, RKMSV speelde wind in en dat maakte het er niet makkelijker op. Het veldspel werd er gedurende de 2e helft ook niet beter op ook al waren de beste mogelijkheden wederom voor RKMSV. Tim van Kimmenade kon een keer vrij aanleggen van een meter of 25 echter zijn inzet zwaaide af. Een tweede poging van afstand van “hij die niet genoemd mag worden” werd door de doelman makkelijk gepareerd.

RKMSV had het verdedigend uitstekend staan en het armoedige Panningen kwam wel steeds vaker op de helft van RKMSV maar kreeg het in 90 minuten niet voor elkaar om een bal op doel te schieten. En toch gingen ze met de drie punten aan de haal. Er was voor RKMSV geen vuiltje aan de lucht totdat Ries Gielen zijn grijpgrage tentakels weer eens uit de mouwen stak. Een onnodige overtreding op een middenvelder van een speler van Panningen die maar al te graag naar het gras ging toen Ries aan zijn arm trok. De vrije trap die erop volgde leek aan alles en iedereen voorbij te gaan maar daar dacht Jesper Steeghs anders over. Hij plantte zijn linkervoet tegen de bal en schoot van een meter of zeven de bal achter doelman Sjoerd Boots 1-0.

RKMSV probeerde het tij nog te keren en er werd veelvuldig de zijkanten opgezocht. Helaas bleef een goeie voorzet uit en kon Panningen makkelijk standhouden. Over 90 minuten gezien was een gelijkspel minimaal verdiend geweest voor de Meijelnaren maar het recht zegeviert niet altijd. Na de wedstrijd kwam er nog een dorpsgek de kantine uitgerend te roepen dat Merefeldia met 2-3 bij FC Oda had gewonnen. Hierdoor zakt RKMSV naar de 2e plaats op de ranglijst. Het moet Merefeldia op doelsaldo aan zich voor bij laten gaan. Merefeldia zal het restant van de competitie moeten stellen zonder doelman Ruud Wulms, uit zeer betrouwbare bron hebben we vernomen dat Ruud een zware kuitblessure heeft opgelopen. Namens RKMSV 3 wensen we hem een spoedig herstel toe.

De volgende week speelt RKMSV een dubbel programma op Paaszaterdag om 17:00 uur thuis tegen Eindse Boys, waarna op Paasmaandag de return volgt tegen Panningen om 11.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!