Facebook Toestaan Niet toestaan

Interim RKMSV 3 veegt de vloer aan met NWC 7

17 maart 2024 17:45

Na 2 wedstrijden zonder overwinning moest RKMSV zich revancheren om de titelkansen in leven te houden. Met een schitterende zevenklapper werd NWC terug naar Asten gestuurd.

RKMSV 3 begon met flink wat wijzigingen aan de wedstrijd. Doelman Aron Snijders werd in de spits geposteerd. En Sjoerd Boots bewandelde de omgekeerde route. Middenvelder Tom Lalieu werd interim laatste man, en Wes Martens maakte zijn debuut op rechtsback. Kevin Wiezer werd Interim linksbuiten, en Youri, “de Boeman”, moest op het middenveld voor het overgewicht zorgen.

Je zou zeggen dat het met zoveel wisselingen haast onmogelijk is om een goed resultaat neer te zetten, maar niets bleek minder waar. RKMSV 3 was negentig minuten lang heer en meester. NWC uit Asten heeft de Interimdoelman niet een keer kunnen testen, een slap schotje vanaf ze zijkant was het hoogtepunt van NWC 7.

RKMSV was daarentegen subliem. Wellicht wel de beste wedstrijd van het seizoen. En het ene doelpunt nog mooier dan de andere. En niet te vergeten de energie die in de wedstrijd werd gelegd was ongekend. Daar zouden de lampen op het trainingsveld een heel jaar op kunnen branden.

RKMSV opende al vroeg de score, Kevin Wiezer wist een voorzet met zijn rug te verlengen, en zijn inzet verdween achter de doelman 1-0. Vijf minuten later kon RKMSV alweer juichen, ook dit keer was een corner de inleiding, Een voorzet van Stan Stan Frerichs belandde bij de 2e paal waar Kriel Beerens hartstikke vrij stond. Voor Kriel was het een koud kunstje om de bal in het mandje te leggen 2-0. Aron Snijders was verantwoordelijk voor de 3-0, hij werd weggestoken aan de linker kant van het veld, de bal leek op het eerste oog een beetje aan de harde kant maar door getwijfel van de doelman was Aron alsnog het eerste bij de bal, met een bekeken schuiver buitenkantje rechts werd de doelman voor de 3e keer verschalkt deze ochtend. RKMSV 3 besliste de wedstrijd al voor rust, Tom Lalieu bracht zichzelf in stelling door het middenveld in te dribbelen, en na een mooi een-tweetje beproefde Tom zijn geluk met zijn zwakkere linker. De doelman stond iets te ver voor zijn goal en dat had Tom natuurlijk al lang gezien, met een bekeken boogballetje had de keeper het nakijken 4-0.  De 1e helft werd afgesloten met een hoogstandje van de boeman. Hij controleerde een hoge bal netjes in de vijandelijke zestien, en met een subtiele voetbeweging speelde hij de verdediger uit. Hij wilde zijn schitterende actie een nog mooier gevolg geven echter zijn inzet buitenkantje voet was voor Youri iets te hoog gegrepen.

In de rust en ook later in de 2e helft werden spelers met veel minuten in de benen naar de kant gehaald, en werden de spelers met minder minuten in het elftal ingepast. RKMSV bleef doorgaan met combineren en creëerde de ene na andere kans. Zo werd Ries Gielen vrij gespeeld in het strafschopgebied en met een bekeken schuiver met links was hij verantwoordelijk voor de 5-0. Ries stond ook aan de basis van de 6-0, een goeie diepe bal op rechts kwam bij Ries, en met een verrassende voorzet kwam de bal bij de geheel vrijstaande Mylan van de Beucken.  Gelukkig voor Mylan had hij zijn vetkuif een keer in model gedaan en knikte de bal tegen de touwen. Het slotakkoord was ook voor Mylan, doelman Sjoerd Boots gooide de bal het middenveld in waar Mark Beerens helemaal vrij stond, Mark kon het hele middenveld oversteken en Mylan op links aanspelen, Mylan plaatste een kleine versnelling om zichzelf wat ruimte te verschaffen en met een droge knal in de korte hoek werd de einstand op het bord geschoten 7-0.

Volgende week is Panningen 3 de tegenstander,  de nummer 6 van de ranglijst lijkt een geduchte tegenstander welke haar huid duur zal verkopen.  Vandaag werd tegen de nummer 2 Merefeldia slechts met 2-1 verloren, en uit betrouwbare bron is vernomen dat een gelijkspel een betere weerspiegeling van de wedstrijd was geweest.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!