Facebook Toestaan Niet toestaan

RKMSV 3 weet ook weer eens wat verliezen is

10 maart 2024 21:00

Vandaag, zondag 10 maart, stond de topper Merefeldia 3 - RKMSV 3 op het programma. Oftewel, de nummer 1 tegen de nummer 2. Uiteraard was de razende reporter van RKMSV 3 hier ook weer bij aanwezig. Een wedstrijdverslag geschreven uit RKMSV 3's perspectief.

De topper tussen Merefeldia 3 en RKMSV 3 is gewonnen door Merefeldia met 2-1. En daar mogen de mannen uit Nederweert de scheidsrechter op hun blote knieën voor bedanken. Want als eigen spelers na de wedstrijd zeggen dat RKMSV minimaal 2 strafschoppen had moeten krijgen dan heb je het als thuisfluiter héél goed gedaan. Chapeau voor de scheidsrechter.

Nu is natuurlijk niet alles de schuld van de scheidsrechter, want we mogen wel concluderen dat over 90 minuten Merefeldia meer gecreëerd heeft dan RKMSV. Maar in het voetbal worden wedstrijden tussen even sterke teams vaak beslist op details. Helaas voor RKMSV had het detail een strak zwart pakje aan, en een gele ARAG-stikker op de borst.

De eerste helft ging gelijk op, het was een beetje af tasten zonder dat er grote kansen ontstonden. RKMSV was in het eerste half uur het dichts bij een doelpunt maar Sjoerd Boots had zijn vizier niet op scherp en trof tot diemaal toe het vangnet.  Vlak voor rust werd er een diepe bal gegeven richting het doel van Merefeldia, Sjoerd Boots kwam als snelste uit de strijd (ik zou deze zin even op u in laten werken) maar werd door de centrale verdediger in het strafschopgebied naar de grond getrokken. De scheidsrechter was wel gek geweest als hij volgens de regels deze bal op de stip had gelegd, en de verdediger met rood naar de kant had gestuurd.

Kort erna zette RKMSV niet goed druk en werd er uitgestapt op het middenveld hierdoor kwam Merefeldia erdoor over de rechterkant. Een voorzet bereikte een geheel vrijstaande aanvaller die de bal in het doel kon tikken. We gingen rusten met 1-0.

In de tweede helft kwam RKMSV terug in de wedstrijd. Ries Gielen had een vrije trap verdiend halverwege de helft van Merefeldia. Tijdens de overtreding sloeg de vlam even in de pan omdat de nummer tien van Merefeldia natrapte. Ries Gielen lag al geblesseerd op de grond waarna meneer het nodig vond om nog even over Ries zijn rug te lopen. Ook deze rode kaart was de scheidsrechter ontgaan. De vrije trap die erop volgde werd genomen door Ramon Vossen, die mede door het vele blessureleed zijn kicksen uit de wilgen had gehaald. De perfect aangesneden vrije trap werd door alles en iedereen gemist en belandde voor de voeten van Sjoerd Boots bij de tweede paal. Sjoerd had nog even tijd om de bal aan te nemen en schoot de bal in de korte hoek binnen 1-1.

RKMSV probeerde door te drukken maar er werden weinig kansen meer gecreëerd. Door het enthousiasme van alles en iedereen liepen we elkaar meer onder de voeten dan dat we elkaar hielpen. Aan de overkant verrichte doelman Aron Snijders nog een wereldredding door de inzet van de man die al niet meer op had veld had mogen staan schitterend te keren. In Nederweert waren de corners dit weekend in de aanbieding 1+ 6 gratis. We hebben ze niet geteld maar ze komen ver in de dubbele cijfers. Bij een van deze corners werd de winnende treffer gescoord. De centrale verdediger van Merefeldia kopte de bal geheel vrijstaand binnen nadat hij aan de aandacht van Sjoerd Boots was ontsnapt 2-1.

Voor de oplettende lezer missen we nog het tweede penalty moment, deze zullen we u ook niet onthouden. RKMSV probeerde nog druk naar voren te zetten en de bal in de zestien te krijgen. Een inworp diep op de helft van Merefeldia werd door Youri verlengd, hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en wilde de bal voorgeven, maar op dat moment werd hij van achter met twee armen geknuffeld. Tegenwoordig word je aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag mocht je dit in een andere setting doen. De scheidsrechter vond er niet geheel verrassend helemaal niks van. Merefeldia trok gezien over negentig minuten lichtelijk verdiend de overwinning over de streep. Ze zijn gevaarlijker geweest en het meest belangrijkste ze hebben er één meer ingeprikt.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen NWC 7 uit Asten. Aanvang 11.30uur

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!