Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijd duurt weer minuut te lang voor RKMSV 1

11 oktober 2021 18:30

Rowan de Jonge

RKMSV wacht na 3 wedstrijden nog steeds op de eerste winstpartij. Net als vorige week stond er na de 90 reguliere minuten een 2-1 voorsprong op het scorebord, maar wederom viel in de blessuretijd de gelijkmaker: 2-2.

Al vroeg moest de Meijelse ploeg in Tegelen tegen een achterstand aankijken. Na enkele minuten kon de aanvoerder van TSC'04 de bal ophalen achterin, te ver komen en de spits vrij voor goal zetten. Dat bleek een koud kunstje: 1-0 voor TSC'04. RKMSV moest al vroeg tegen een achterstand aankijken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel ook: een Meijelse hoekschop vanaf links werd door de doelman niet voldoende weg gewerkt, waarna Stef Lammers via zijn achterhoofd en het hoofd van een Tegelse verdediger de bal over de lijn kreeg gewerkt. RKMSV had verder uit moeten lopen, maar wist geen echte vuist te maken om dit uit te drukken. Het spel bleef vooral rommelig en de Meijelse ploeg moest te veel achter de spelers van TSC'04 aan. Jimmy Flipsen noteerde voor de Meijelnaren de grootste kans, maar schoot een rebound van dichtbij over. Aan de andere kant wist Bjorn van Nienhuijs eenmaal erg goed redding te brengen op een inzet in de verre hoek.

De tweede helft kabbelde het spel door. RKMSV speelde compacter, maar kwam niet dicht genoeg bij de goal. De keren dat het dat wel deed, waren de kansen niet aan de Meijelse ploeg besteed. De eerste echt goede aanval die werd opgezet, leverde echter wel een doelpunt op. Over rechts werd prima doorgegaan door de Meijelnaren. Hayke Snijders werd op randje 16 bediend en schoot keurig in de korte hoek buiten het bereik van de doelman binnen. De Meijelse ploeg moest knokken om drie punten mee naar huis te nemen en de thuisploeg bracht nog een extra spits in om nog 10 minuten opportunitisch te spelen. Helaas sloeg ook deze week het noodlot toe voor RKMSV, met nog een minuut te gaan werd de laatste lange bal van TSC'04 doorgekopt en achter Bjorn van Nienhuijs gerommeld.

Wederom moest er genoegen worden genomen met een punt en de onvrede was voelbaar aanwezig. Komend weekend treedt RKMSV op zaterdag aan, om 18.00 uur wordt er in Meijel gevoetbald tegen BEVO uit buurdorp Beringe. Een erg belangrijke wedstrijd en tevens een mooi affiche om de eerste overwinning te pakken. We hopen zo veel mogelijk supporters te mogen verwelkomen tijdens deze Peel en Maas-derby.